Zaterdag was het opnieuw feest in het kamp van de U8’jes van HYC. Na de winst in Geleen en Heist-op- den-Berg eerder deze maand, won de hechte spelersgroep voor de 3e keer op rij een tornooi. Ditmaal in Turnhout.

Zaterdag kwamen er ploegen spelen uit Turnhout, Hasselt, Tilburg en Dordrecht. De teams van Hasselt en Tilburg waren de jongens al op eerdere wedstrijden tegengekomen wat zorgde voor een gezonde dosis strijdlust. Elke ploeg wou zich immers bewijzen!

De spelertjes gingen enthousiast het ijs op en schaatsten met volle overgave. De ene na de andere match werd gewonnen waardoor een finaleplaats in het verschiet kwam.

In de finale tegen White Caps (Turnhout) zorgden de HyC’ers voor een 1-0 tussenstand. In de tweede periode gaven de White Caps zich nog niet gewonnen maar met de nodige motivatie vanuit het HYC-kamp vloog de puck nogmaals 2 keer in het net, eindstand 3-0.

De ganse groep was dolblij om nogmaals een beker in ontvangst te mogen nemen. Na de match wordt deze beker steeds verloot onder de spelertjes wat naast de medaille natuurlijk een ongelooflijk aandenken is.

Met dit tornooi is het seizoen ten einde. We willen de ganse ploeg een dikke proficiat wensen met de behaalde scores dit seizoen en hun enthousiaste ‘teamspirit’, HYC Olé!

Bij de U10 van HYC zagen we vandaag ook een zeer mooie eindstand met een tweede podiumplaats.

Verslag: Vicky Schurmans / Foto's: Peter Vissers / Nnieuws